SANDBOX MODULAR lOWRIDER

Brengt je ruimte in balans

Laag voor laag

Wanneer de breedbandige behandeling is aangebracht en de galmtijden zijn op orde voor de beoogde toepassing, dan is het tijd voor de lage frequenties. Absorbtie en diffusie hebben betrekking op reflecties, in het laag krijgen we te maken met staandegolven. Dat is in de praktijk meestal een iets grotere uitdaging. 

Staandegolven hebben te maken met de relatie tussen dimensies en frequenties. Wanneer je een frequentie (toon) afspeelt in de ruimte waarvan de primaire golf pecies tussen twee wanden past, dan kun je door de ruimte lopend het volume horen toenemen en afnemen. Lage frequenties zou je idealiter moeten behandelen op 1/4 van de golflengte waar de amplitude (de uitslag van de cyclus) het hoogste is en de frequentie het hardst te horen.

Effectieve laagbehandeling

Maar je begrijpt al, een kwart van die frequentie betekent ook een kwart van de ruimte, dus in een ruimte van vier meter lang zouden basstraps op een meter uit de wand moeten komen. Niet heel praktisch, maar gelukkig zijn er alternatieven om laag effectief te behandelen zonder afbreuk te doen aan het gebruik van de ruimte.

De SANDBOX LOWRIDER basstrap is een tuneable membraan-absorber voor lage frequenties die – afhankelijk van waar een staandegolf ontstaat – in de hoeken of tegen de wand kan worden geplaatst. LOWRIDER is verkrijgbaar in grote formaten, 80 a 100cm breed en twee meter hoog is geen enkel probleem. En uiteraard in tal van kleuren.

Geen hoge voorraadkosten

Omdat we je akoestische oplossingen pas gaan bouwen als we samen een plan hebben gemaakt, hoeven we nauwelijks voorraad te houden en hebben we ook geen hoge opslagkosten. Onze werkplaats is gewoon in Nederland, dus hoge transportkosten vanuit verre streken zijn ook niet echt aan de orde.

Er is ook geen handelskanaal, je koopt rechtstreeks bij de makers. Korte lijnen dus. Maar daardoor kunnen we wel de prijzen laag houden. Vaak zijn we zelfs voordeliger dan een fabrieksalternatief. Dat zou je niet verwachten voor maatwerk, maar laat je verrassen!

En over het formaat hoef je je ook geen zorgen te maken. We komen de akoestische behandeling van je ruimte gewoon plaatsen, dus het vervoer van de basstraps is gewoon geregeld. 

Hoeken en wanden

Laag kan zich manifesteren tussen wanden die loodrecht op elkaar staan, of vlakken die samen een hoek vormen. Dat kan een hoek zijn waar twee wanden samenkomen, een hoek tussen wand en plafond of een combinatie daarvan.

De elementen hiernaast zijn ontwikkeld voor een ruimte in het Wisseloord gebouw die in gebruik is als schrijfruimte voor één van ‘s lands bekendste zangeressen. De ruimte is gelegen in een hoek van het pand waar ook veel glas is gebruikt, en ook was de deur in een hoek geplaatst waardoor weinig ruimte over was om grote elementen in de hoeken te plaatsen. De grote wandtraps hier links zijn een soort halve ruitvorm waardoor de hoek achter de deur toch goed kon worden behandeld. 
Op de achterwand achter de luisterpositie konden we drie kleinere basstraps op maat boven het venster plaatsen