ERGOLAB STEALTH

De eerste stoel ter wereld die speciaal ontworpen is voor audio professionals

De ultieme studiostoel

Ergolab is een bedrijf in Colorado dat zich al 35 jaar bezighoudt met de ontwikkeling van ergonomische stoelen. Al die kennis en ervaring komt samen in de Stealth serie die specifiek is ontwikkeld met studio-toepassingen in gedachten. Stealth biedt comfort en support op korte termijn maar is ook ontworpen om rugklachten op langere termijn te voorkomen.

Dat doen ze door een gepatenteerd systeem waarbij de zitting – en desgewenst ook de rugleuning – meekantelt met je beweging. In de video hiernaast legt de ontwerper Steve Knight het zelf even uit. Hieronder lichten we de verschillende uitvoeringen nog nader toe.

Stealth Standard of Pro?

De gepatenteerde Stealth is leverbaar als “standard” uitvoering en als “pro”. Die laatste term roept welicht wat verwarring op, want het verschil zit ‘m uitsluitend in lengte en gewicht van de eindgebruiker. De “pro” heeft een ca. 4cm bredere en diepere zitting. Daarmee is de “pro” ontwikkeld voor mensen langer dan 1.80m en met een lichaamsgewicht hoger dan 90kg. Daaronder kun je volstaan met de “standard”.

Beide versies worden heel compleet geleverd met een hoge en een lage gasveer, een extra voetring voor de hoge zit en grote en kleine casterwielen voor respectievelijk binnen- en buitengebruik. Je bepaalt dus zelf in welke configuratie je de stoel inzet, alle opties zitten al in de doos.

Executive Backrest

Standaard komt elke stoel met een comfortabele lumbaalsteun voor de lage onderrug. Optioneel kun je de “Executive” versie kiezen, met een hogere rugsteun. En mocht je later besluiten dat dat een fijne optie is, dan is de hogere backrest ook achteraf nog te verkrijgen. 

Stealth Performer

De STEALTH PERFORMER is een hedendaagse versie van de aloude barkruk.
Eigenlijk een sta/zitstoel dus. Met dezelfde supportfunkties als een Standard
of Pro, maar met een zitting die meer comfort biedt voor b.v. gitaristen,
maar ook heel geschikt is voor radio-DJ’s live engineers of voice-overs.